Sitemap Nettstedskart Søk
Norsk English

Velkommen til Helsetjenesten for geit

Velkommen til Helsetjenesten for geit. Her kan du lese om helse og velferd hos geit i Norge. Du får oppdatert fagstoff om forebygging, sjukdom og bekjempelse av smittsomme sjukdommer.

Internasjonal geiteorganisasjon, IGA

Den internasjonale geiteorganisasjonen, International Goat Association har medlemmer fra alle verdensdeler. Foreløpig er det få medlemmer fra Norge. Men du kan bli medlem!

Les hele saken »

Kronikk i Aftenposten om geitenes "forvandling gjennom 20 år"

Liv Sølverød og Dag Lindheim prøver i kronikken og fortelle historien om Friskere geiter for "folk flest".

Les hele saken »

Prosjekt Friskere geiter ble avsluttet som prosjekt per 31.12.2014

Norske geitebønder har gjennomført en nesten ufattelig god jobb med å sanere besetningene sine for de kroniske infeksjonssjukdommene CAE, paratuberkulose og byllesjuke.

Les hele saken »

Koagulase-negative stafylokokker undersøkes ikke lenger for betalaktamaseproduksjon ved TINE Mastittlaboratoriet i Molde og Veterinærinstituttet i Oslo

Produksjon av betalaktamase er den vanligste resistensmekanismen hos stafylokokker. Alle betalaktamaseproduserende isolater vurderes som penicillinresistente.

Les hele saken »

Årsrapport 2013 fra Friskere geiter er klar !

Vi har lagt ett spennede år bak oss, der det meste har gått veldig bra sett gjennom "fagbrillene". Finansieringen har vært en utfordrng, men har løst seg hva gjelder melkeleverandører.

Les hele saken »

Ny versjon av web-verktøy for hjemmesiden

Da tidligere versjon av vårt web-verktøy fases ut, er ny versjon tatt i bruk fra 1. oktober. Finner du feil eller mangler ?

Les hele saken »

Godt Jur Geit. Sjekk ved avsining!

Speneprøver bør minimum tas av geiter med over 1 million i celletall. Disse er merket med rødt i Min Buskap Geit. Sin behandling anbefales av geiter som er infisert med S. aureus, Str. dysgalactia og Str. agalactia.

Les hele saken »

Doktorgrad på geit ble forsvart på Norges Veterinærhøgskole i dag !

Karianne Muri forsvarte fredag 8.mars, på selve kvinnedagen, sin doktorgrad på Norges Veterinærhøyskole. Det er ikke hverdagskost at noen disputerer på en geiteoppgave her i Norge, så dette er en stor dag !

Les hele saken »

Aktiviteter

Det er i øyeblikket ingen kommende aktiviteter