Sitemap Nettstedskart Søk
Norsk English

Stell og fôring av geit

Avhorning av kje

De fleste geiter har horn. Avhorning av kje er vanlig rutine i de fleste geiteflokker. Tradisjonelt har avhorning skjedd ved bruk av brennjern. De senere årene har det blitt mer vanlig å bruke varmluftsjern.

Les hele saken »

Fôring og stell av kje

Mangel på mat er den største stressfaktoren for spedyr. Når ein har omsorg og ansvar for dyr, er det å gje spedyr nok mat, rett mat, og rein mat noko av det viktigaste ein driv med. Ei kanadisk internettside handlar om å etterlikna den naturlege måten å fore kje på. Nemleg å la kjea få fri tilgang på syrna mjølk. Følg lenka under til den kanadiske sida.

Les hele saken »

Tips føre kjeingssesongen

Eit godt miljø er svært viktig, det vil det også vera etter ei sanering. Ein bør sikre at kjea får eit godt oppvekstmiljø, eit godt klima og frisk luft. Difor vil vi koma med nokre råd som kan gjerast føre sanering. Det vil ikkje løysa problema, men det vil gje kjea ein "mjukare start". Det er også viktig å vera tidleg ute med å slakte gamle geiter som ikkje klarer seg så godt lenger.

Les hele saken »